кърти чисти
17 апр.

Ремонтните, демонтажните работи като къртене и прокопаване на канали и отвори в стени, под и таван са шумни и задължително трябва да се извършват в определеното време. Това време е добре известно на легализираните фирми.

Шумна експортна работа – фирма КЪРТИ

По-голямата част от хората са на работа в редовно регламентирано време. Следователно всички дейности по къртене, събаряне и отстраняване на боклука, когато се налагат ремонти трябва да се извършват стриктно и съобразно правилата;

С наемане на екип по време на ремонт, изнасянето на всичко от помещенията, товаренето в асансьор и превозът с товарният транспорт ще е най-удачната постъпка.

Винаги трябва да се вземат под внимание множеството работи по време на строителство. В това число и всичкият шум, който се създава. Почти във всяка една дейност се използват мощни машини. Те трябва да се употребяват в определеното време – от 9 до 20 часа, за да не нарушават обществения ред.

Ако добрите отношения със съседите са на първо място, то трябва да предвиждате и поръчате този род услуги в интервала от 8 до 21 часа в делничен ден и регламентирано време.

На Вашето внимание фирма КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА.

Можете да поръчате услуги за изхвърляне на боклук в тази компания по всяко време удобно за вас.

За премахването на стени, цели сгради, панелни постройки, срутени къщи, къртене на отвори за прокопаване на ВиК и ел. инсталации и пр. се извършват, без излишен шум и без прах!

Да колко часа може да се шуми в апартамента?

Демонтажната работа включва високо ниво на шум. В процеса на демонтиране в жилищни помещения, често се отчита отрицателното въздействие на силните шумове от работните електрически инструменти. Такова се разпространява в съседните апартаменти, което води до недоволство на останалите живущи. Дори и при износа на стари мебели и товарни работи се случват подобни нежелани абсцеси. Ето, защо е важно да се обърне внимание на часовият диапазон.

Как законът регламентира нивото на произвеждания шум и дали всички жалби на съседите са законосъобразни?

В колко часа може да създавате шум през почивните дни през делничните дни по закон.

Шумовете се измерват в акустични децибели. Според установените санитарни стандарти през 2017 г. година, оптималното ниво на шум на ден варира (от 7 до 23 ч) е на нивото на 40 децибела, което може да се увеличи до 55 децибела, ако е необходимо. Увеличението ще е законно при условие, че е кратко (не повече от 4 часа), в присъствието на задължителното прекъсване от 13 дни до 15 часа на деня. Шумът след 23 часа и до 7 часа сутринта е забранен, допустимото ниво на шум е 40 децибела, съответстващо на спокойна човешка реч. В почивните дни и празниците може да се работи от 10:00 до 22:00 часа. Максималното време за редовна шумна работа е не повече от 3 месеца подред.

Колко време може да трае шум при къртене

Тук идва на помощ закона за административна отговорност и нарушенията. Той не съдържа информация за минималните и максималните стойности нивата на шума. Очевидно е само забраната за шум през нощта. Ето защо, ако в жилищен апартамент се извършва къртене с прекалено шумно оборудване, но в същото време отговарят на всички условия, определени със закон, то не е наказуемо.

Шумна работа в големия град

Със съгласието на съседите работата с къртачни инструменти, в рамките на позволеното време е разрешена.

Санкции за неспазване

Когато има разрешение, всички шумове се признават за легитимни. Ако такова липсва, тогава лицата са изправени пред наказателни глоби и санкции.

С наемането на фирма с лицензи и опит, всичко това ще е много по-лесно и законосъобразно.

 

 

 

 

Share