Неравни стени
12 мар.

Почти всеки новодомец се е сблъсквал с неуредици в жилището, в което се нанася. Един от честите проблеми в стари апартаменти, закупени в отдавна строени постройки са неравните стени.

Проблемът с неравни стени в апартамент

С проблема неравномерни стени почти всеки собственик се натъква, когато се нанася в дом, който до вчера е бил собственост на друг. Много хора не обръщат внимание на тези детайли, но за други това е като трън в очите.

За нашето голямо съжаление в многоетажните жилищни сгради, стените не са първоначално равни. Тези, които веднъж в живота си са залепили в апартаментите си тапети, са напълно запознати с всички тези проблеми.

Количествата са по-важни от качеството!

Между другото, всичко това се отнася не само до високите сгради, построени по време „оно“. Съвременните жилища също не отстъпват място и много пъти новите стопани са изправени пред дилемата да поръчат къртене на стени и тяхното коригиране, чрез изправяне. Не е тайна, че понякога само лека замазка с шпакловки са достатъчни.

Това в повечето случаи се оказва решение на въпроса как да бъдат изравнени стените.

Някои други са на мнение, че след като къщата е купена от собственика и ремонтирана, тогава не струва много да се харчи за завършване на детайли като стени. Това обаче е друго погрешно схващане.

Със сигурност всеки, който купува жилище ще иска неговият уютен апартамент след ремонта да отговаря на еврото стандарти.

Няма значение, толкова с какво ще бъде завършен ремонта на стените – плочки, лепене на тапети или боядисване. Дори ако искате да затворите стените под формата на декоративни панели, те трябва да бъдат изравнени, за да може след това панелите да се монтират върху дървени ламели, които в идеалния случай трябва да бъдат разположени хоризонтално.

Във всеки случай, стените на помещенията трябва да са абсолютно гладки и равни. Тогава на помощ се явява фирма с къртачи.

Голямо предимство в цялата работа е, че от фирмите кърти, чисти, извозва правят всичко сами и наведнъж. Няма да се налага да наемате една фирма, за да свърши работа по къртене на стени и друга за почистване с извозване. Това ще ви спести важен ресурс и средства.

Стените се довършват с шпакловка. Най-вероятно ще ви е необходим огромен капацитет материали, особено ако става дума за къртене на стени из основи. Например, за да се изравнят стените с площ от около 7-10 квадратни метра, ще са необходими около 150 килограма сух цимент, който впоследствие се превръща в пастообразен сплитащ материал, след като се смеси с вода. Към днешна дата той е най-разпространеният тип шпакловки, тъй като предлага най-добрата комбинация от цена и качество. Има и други, по-скъпи такива, например замазка, която се различава по по-добра еластичност, повече удобство и лекота за работа.

Разбира се, количеството шпакловки винаги зависи от изкривяването на стените, но бъдете подготвени за най-лошото, това ще отнеме време.

Винаги при по-големи ремонтни дейности, търсете опитни специалисти на фирма. За къртене на стени или прекарване на отвори в стени, не бива да подценявате опита уменията на тези хора!

Share