извозване на сметището
02 май

Дори козметичните ремонти се съпровождат от огромен брой опаковки и чували със строителни отпадъци. Когато става дума за основен ремонт или строителство, количеството на отпадъците се увеличава. Понякога, за да се реши този проблем, вече се изисква голям товарен транспорт и силни ръце за товарене.

Кога да наемете фирма КЪРТИ, ЧИСТИ, ИЗВОЗВА?

По време на ремонт, това къде да се хвърлят строителни отпадъци трябва да се обоснове като първи етап, тъй като отпадъците се добавя непрекъснато и пречат на нормалното протичане на операциите.

Непрестанното прехвърляне на прашни конструкции на сгради, чували и торби с боклук от една стая на друга – далеч не е най-доброто изобретение. Освен това е допълнителна работа, която отнема много време и усилия.

Ако погледнем растящите планини с мръсни отпадъци, разпореждането с тях е мисия на всеки.

Жителите на многоетажни сгради са свикнали да използват най-близките контейнери за боклук. За изнасяне на строителни отпадъци и особено големи конструкции, това е строго забранено. Основната причина за забраната е, че този вид боклук има неблагоприятно въздействие върху околната среда, така че се предлагат различен метод за обезвреждане, различни от изхвърлянето в общинското депо.

Къде можете да изхвърлите строителните отпадъци?

Невинаги е възможно да се прогнозира степента на ремонт и съответно количеството отпадъци. В тази ситуация е необходимо да се решава бързо този въпрос, дори преди да е станал проблем. Това къде се хвърлят строителни боклуци от апартамента знаят екипите на Кърти, Чисти, Извозва.

Много често най-добрите идеи идват на ум, едва, когато извадим всички боклуци на стълбището или запълним контейнерите близо до дома. В първия случай е малко вероятно съседите да останат доволни от прашните останки близо до апартамента, а във втория ще трябва се заплати глоба.

Какви мерки да предприемем?

Анализирайки въпроса къде можем да хвърляме строителни отпадъци е добре да научим за специализираните компании, които предоставят услуги за изхвърляне на такива. Несъмнено този вариант изисква финансови разходи, но и спасява от административна глоба.

Има фирми, които събират строителни отпадъци и с помощта на специализирано оборудване ги изпращат на депо за сортиране и рециклиране. По този начин улиците и дворовете на града остават чисти, а околната среда не е повредена.

Почистването на тухли, бетонни блокове и други отпадъци в никакъв случай не е най-лесната работа, а и не си заслужава да губите енергия.

Обаждайки се на бригада от работници, не е нужно сами да се справяте и да товарите личната си кола.

В някои компании разходите за премахване на отпадъците включват също разглобяване на големи конструкции и метални рамки.

На въпроса дали е възможно да се хвърлят строителни отпадъци в контейнер, струва си да знаете, какво се случва с планината от мръсни отпадъци в близост до входа и още повече в близост до входната врата. Наградата за подобни действия ще бъде неодобрителна гледна точка на съседите и съществено административно наказание за нарушаване на закона.

Share