СЪБАРЯНЕ НА СГРАДИ И ПОСТРОЙКИ

разрушаване на сградиПреди изграждане на нова сграда или постройка често се налага да се премахне старата постройка. Тук се намесваме ние и можем професионално и без излишни главоболя в договорения срок да премахнем старата постройка да изчистим работната площадка и да извозим всички ненужни отпадъци от разрушителната дейност. Можем както да събаряме цели сгради така и да съборим отделни модули или стени без да повредим цялостната конструкция.

Разполагаме с професионалисти, които ще изготвят план за събарянето на сградата стръпка по стъпка. И може да следите процеса за да се уверите, че няма да има нежелани инциденти. Освен огромната мощ на машините за къртене и събаряне можем да използваме и човешка намеса където това се налага за по прецизни действие.

Ние разрушаваме и събаряме сгради, къщи, масивни или дървени постройки, изобщо всичко, което трябва да се премахне. Разполагаме с нужната техника, добрите професионалисти и успяваме за кратки срокове да се справим с поставените задачи. Обадете се още днес и попитайте за нашите цени!

 

Как точно протича събарянето на една сграда?

Строително-ремонтните фирми извършват много странични дейности от фактическото издигане на ново здание, като една от най-често заявяваните услуги е събарянето на сгради. Самият процес по разрушаването на една конструкция е не по-малко интересен и сложен от строеж на сграда и е съставен от множество етапи и процедури. И в този случай се съблюдава внимателно тяхната последователно и се набляга върху качественото и прецизно изпълнение на всяка подзадача. Всяка грешка би могла да се превърне фатална за желания краен резултат и да предизвика нежелани щети за околните здания и минувачите.
Общо взето, етапите при събарянето на една сграда протичат в обратен ред на нейното издигане. Преди всичко се взимат нужните мерки за безопасност и обезопасявяне на обекта, така че да няма неприятни изненади и да не се навреди на съседните здания. Преди започване на работа се изключват и всички комуникационни връзки за ток, вода, интернет, телефон, газ и така нататък. В зависимост от желанията на собственика реалното разрушаване може да бъде предшествано от демонтаж на определени елементи от сградата. Обикновено се демонтират прозорците и подпрозорците или други съставни елементи, за да бъдат запазени в тяхната цялост. Този вид демонтаж се извършва с по-леки инструменти и техника, като се съпровожда и от доста ръчна работа.
Когато всички тези неща са свършени, идва ред на събарянето на стените. Започва се с носещите стени, като е нужно да се преразпредели натоварването, което идва от тях. Това се прави с помощта на носеща греда, чиито краища се опират на плочата. Когато бъде извършено това укрепване, се разрушава носещата стена, а поставената греда я заменя, пренасяйки натоварването върху плочата. За да се получи желаният ефект и да се избегнат рисковете, цялото това обезопасяване и укрепване се извършва след редица изчисления и прецизни действия.
След това се премахват преградите, като на този етап вече няма нужда от временни укрепления. Най-лесно стените се събарят, когато наблизо няма други здания или преминаващи автомобили. Тогава се прилага най-евтиният вариант – с лебедки, въжета, трактори и друга подобна техника. В обратния случай има нужда от повече ръчна и по-прецизна работа, което забавя процеса и значително го оскъпява.
Как ще бъдат съборени стените зависи и от наличието на отвори в тях и количеството им. Важно е да бъде определен точно центърът на всеки компонент от стената. Обикновено процедурата се съпътства от разкачване по вертикала и подбиване на стените от първия етаж с хоризонтални разрези. Когато стените нямат отвори, те предварително се разсичат с вертикални разрези от вътрешната страна на зданието. След това събарянето им се прави по подобен начин на стените с отвори.

КЪРТИ ЧИСТИ ИЗВОЗВА

Ние сме професионална фирма за Кърти Чисти Извозва услуги в София. Заявете безплатен оглед още сега!

0876 158 040 или ОБАДИ СЕ СЕГА

ОБАДИ СЕ СЕГА